×

Dela "Otrygghet bland Helsingfors stads tjänstemän?"


Otrygghet bland Helsingfors stads tjänstemän?

Jag har länge tänkt att det måste vara något konstigt med Helsingfors stads förvaltning, inte minst med tanke på att de fattar beslut som enligt opinionsundersökningar klart strider mot vad Helsingforsborna vill. Ett exempel på konstigheterna; varför döljer man namnen på tjänstemännen som gjort beredningen och beslutsförslagen till stadsfullmäktige?

Idag fick jag lite klarhet i saken, jag träffade nämligen en före-detta tjänsteman som berättade en del:

"Lagens innehåll förvrängs så att det passar de styrandes på förhand bestämda ändamål, lagens anda betyder ingenting."

"Den nya generationens tjänstemän är rädda för att göra något fel eller att inte lyda sina överordnade, eftersom deras karrier då kan vara över. Instruktionerna kommer ovanifrån, hur beredningen skall göras och vilket det slutliga beslutet skall vara. Situationen är inte bra, därför arbetar jag inte längre där."

Detta är oroväckande signaler från fältet. Det verkar som om Helsingfors stad styrs med metoder som inte riktigt tål dagsljus. Om du har mera information om saken så tag gärna kontakt och berätta.

Anonymitet utlovas!
Se även:

Paneldiskussion om framtida utmaningar
Slush 2018
Efter presidentvalet 2018
Interview with Isaac Visser, Aussiebar Turku

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.