×

Dela "Paneldiskussion om framtida utmaningar"


Paneldiskussion om framtida utmaningarOrdföranden för riksdagens framtidsutskott Stefan Wallin höll en paneldiskussion med den kände entreprenören Peter Vesterbacka och Arcadias Prorektor Henrika Franck. 

Här diskuterades moderna teknologier såsom blockchain, artificiell intelligens, robotik, m.m. Även frågor kring etik och utbildning behandlades. Det konstaterades att Finland skulle ha mycket att erbjuda på den internationella arenan gällande utbildning. Vi borde bara bli bättre på att marknadsföra oss samt röja undan byråkratiska hinder som hindrar finländska utbildningsinstitutioner att utbilda även i andra länder. Utbildningen i andra länder skulle naturligtvis vara avgiftsbelagd. På det hela en mycket intressant diskussion.
Se även:

Otrygghet bland Helsingfors stads tjänstemän?
Slush 2018
Efter presidentvalet 2018
Interview with Isaac Visser, Aussiebar Turku

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.